Standby BHV

Klik op de afbeelding hierboven en download de Vuurrood Veiligheid Standby BHV brochure

StandBy is een aanwezigheid- en alarmeringssysteem voor facilitaire dienstverlening, bedrijfscommunicatie en veiligheid op de werkplek (ook wel de BHV App of het BHV Oproepsysteem genoemd).

StandBy detecteert de aanwezigheid van personen en apparaten in gebouwen en gebieden. Hiervoor combineert StandBy verschillende technologieën. Het aanwezigheidssysteem gebruikt hiervoor o.a. WiFi, GPS en BLE (Bluetooth Low Energy) beacons. Door het gebruik van deze technologieën wordt bepaald welke personen aanwezig zijn op een locatie. Of dit nu een kantoor of een fabriekshal is, StandBy kan de personen detecteren. Daarnaast kan de StandBy app detecteren in welke ruimte of afdeling medewerkers zich in een gebouw bevinden. Op die manier kunnen altijd de dichtstbijzijnde hulpverleners worden gealarmeerd in het geval van een calamiteit.

3 modules

Hierdoor ontstaan interessante use cases voor middelgrote en grote bedrijven. Deze use cases hebben wij vertaald naar onze StandBy applicatie.

De applicatie is opgedeeld in drie modules: Bereikbaarheid, Facilitair en Veiligheid (de BHV app).

Module Veiligheid

De module veiligheid verenigt verschillende functies rondom bedrijfshulpverlening, veiligheid en beveiliging in één systeem met een smartphone app voor o.a. Android, iPhone (iOS) en Windows. Dit bespaart een investering in verschillende deeloplossingen zoals piepers, portofoons en toegangsdetectie- of registratiesystemen. BHV is belangrijk in organisaties en deze module biedt een totaaloplossing voor het alarmeren en communiceren van BHV’ers onderling.

Aanwezigheid van hulpverleners en medewerkers
StandBy monitort automatisch de aanwezigheid van (voldoende) BHV’ers en andere hulpverleners zoals EHBO’ers en beveiligers via de StandBy app.. De aanwezige hulpverleners worden getoond op een scherm bij bijvoorbeeld de receptie. Dit voorkomt dat er door een foutgevoelig handmatig systeem schijnveiligheid ontstaat. Ook kan worden bepaald welke BHV’ers zich waar in het pand bevinden. Zo kan bij een calamiteit direct de dichtstbijzijnde hulpverlener worden ingeschakeld.

Alarmering op de smartphone
StandBy alarmeert BHV’ers (en andere hulpverleners) op hun smartphone via de StandBy app, zelfs als deze in stil/vergaderstand staat. Alarmering kan eenvoudig worden verstuurd naar de aanwezige BHV’ers via de app of via een desktop webapplicatie voor receptie, meldkamer of hoofd BHV/beveiliging.

Communicatie via de “portofoonfunctie”
Met StandBy kunnen BHV’ers en andere gebruikers eenvoudig met elkaar communiceren via spraak. Met de StandBy app kunnen BHV’ers direct met elkaar communiceren op één kanaal om zo een ontruiming goed te coördineren.

Beveiliging

De module veiligheid stelt gebruikers in staat hun veiligheid te waarborgen. Door direct hulp te roepen van aanwezig beveiligingspersoneel wordt escalatie van bedreigende situaties voorkomen. Het oproep van veiligheidsmedewerkers kan ook automatisch gebeuren op basis van sensoren in het pand.

Bedreigende situaties melden
Bij bedreigende situaties kan met StandBy leden van de beveiliging of van Agressie Interventieteams worden opgeroepen. De oproep kan worden gedaan via een speciaal beschikbaar gesteld (intern) noodnummer dat automatisch wordt doorgeschakeld, via de noodknop in de StandBy app en ook via gekoppelde noodknoppen.

Track & Trace van personen en apparaten
Loop het pand binnen en krijg toegang zonder pincode, pasjes of andere controlemechanismen. Door middel van de applicatie en Bluetooth detecteert het toegangspoortje dat de medewerker voor het poortje staat en kan deze vervolgens doorlaten. Het is ook mogelijk diefstal van apparaten te detecteren door middel van de Crownstone. Wordt uw dure multifunctional uit het stopcontact gehaald? Krijg een melding zodat u poolshoogte kunt nemen.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.