BHV Cursus

BHV staat voor Bedrijfshulpverlening en is een term die wordt gebruikt om het systeem van bedrijfseigen noodhulp in Nederland te beschrijven. Het doel van BHV is om de veiligheid en het welzijn van werknemers, bezoekers en anderen binnen een bedrijf of organisatie te waarborgen. Specifiek tijdens noodsituaties.

BHV, omvat een aantal gebieden die uitleg geven over maatregelen, procedures en trainingen. Deze zijn speciaal ontworpen zodat de cursisten hulp kunnen bieden bij diverse noodsituaties. Deze noodsituaties kunnen zich voordoen op de werkvloer maar ook daarbuiten.

De belangrijkste BHV-gebieden zijn:

  1. Eerste hulp: BHV’ers zijn opgeleid om eerste hulp te verlenen aan collega’s of bezoekers die gewond zijn geraakt of plotseling ziek zijn geworden totdat professionele hulpverleners arriveren.
  2. Brandbestrijding: BHV’ers worden getraind in het blussen van kleine beginnende branden en het begeleiden van evacuaties in geval van brand.
  3. Ontruiming: BHV’ers zijn verantwoordelijk voor het begeleiden en organiseren van een snelle en veilige evacuatie van het gebouw in geval van een noodsituatie of dreigend gevaar.
  4. Communicatie: BHV’ers zijn opgeleid om effectief te communiceren tijdens noodsituaties, zowel intern binnen de organisatie als met externe hulpdiensten.

Het is gebruikelijk dat bedrijven en organisaties bepaalde werknemers opleiden tot BHV’ers. Deze BHV’ers dienen als eerste aanspreekpunt bij noodsituaties.. Door goed opgeleide BHV’ers te hebben, kan een bedrijf snel en effectief reageren. Hierdoor kunnen letsel of schade beperkt of zelfs voorkomen worden. Dit draagt bij aan een veiligere werkomgeving en helpt om de gevolgen van noodsituaties te minimaliseren.

Een BHV cursus valt onder 2 categorieën: Basis en Herhaling. Een Herhalingscursus kan alleen worden gevolgd als u al een geldig BHV diploma (minder dan 1 jaar oud) heeft. Anders moet u de BHV Basis cursus volgen.

Indien u verkiest om een training op maat te ontvangen, bieden wij de mogelijkheid om een offerte aan te vragen voor een Maatwerk cursus die specifiek op uw behoeften is afgestemd.

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie, vraag gerust een vrijblijvend offerte aan.

Gratis BHV checklist in 4 categorieën!

eerstehulpinternationaal
Basispreventie
MFFA europe
Eucito
BHV Events
Veiligheidcentrum haaglanden
Veiligheidscentrum haarlemmermeer
proseo
ARVEM
Anna vastgoed
huschka
sbb
albeda
ROC-midden-Nederland
ROC Mondriaan
Zadkine
mboRijnland
haagse hogeschool
Lid van de BVBN
Orange Acces
kiwa erkende opleiding
My Code95
Logo Kinderopvang
De Lunch Boxx
NVB kenniscentrum
TCR
firecontrol
GLR
Haaglanden
Midden Nederland
Rotterdam Rijnmond
Noord-Holland
 
Partner pagina: BVBN
EHBO op School
Partner pagina: GWO
partner basispreventie
EHBO sporters
Partner pagina: ARVEM
Ecabo erkend-leerbedrijf
EHBO senioren
Partner pagina: SBB
Brandwondenstichting
EHBO horeca
Nederlandse Hartstichting
EHBO evenementen
wij_steunen
partner KIWA
code-95-button
NVB kenniscentrum
BHV kalender
 
Vuurrood-diensten-door-heel-Nederland
Brand Kubus