Onze organisatie

Vuurrood logo fc low-res v2012-1def

Vuurrood Veiligheid is in Nederland, als het om bedrijfsveiligheid gaat, al een aantal jaar gefocust op veiligheid en staat voor kwaliteit. Vuurrood Veiligheid biedt organisaties advies en ondersteuning op het gebied van veiligheid. Hierbij maken we gebruik van het Digitale Platform voor Veiligheid, onder andere voor het begeleiden van een Risico Inventarisatie & Evaluatie ( RI&E ) of bedrijfsnoodplan. Op dit platform kunnen we u volledig ondersteunen met alles op het gebied van veiligheid.

vuurrood wagen 300

We bieden daarnaast een totaalpakket van diensten en trainingen op het gebied van bedrijfsveiligheid aan en ook Eerste Hulp trainingen voor particulieren. Bij Vuurrood kunt u terecht voor o.a. Arbo-verplichte opleidingen en trainingen door heel Nederland en InCompany. Zoals bijvoorbeeld Bedrijfshulpverlening (BHV), Veiligheids Checklist Aannemers (VCA) of EHBO. Oefen de BHV ook met levensechte situaties met de Vuurrood Vuur Container / aanhangers. Een volledig overzicht van onze opleidingen/cursussen en trainingen kunt u verder op onze website vinden.

In onze online webshop wordt een scala van preventiemiddelen aangeboden.

Vuurrood verdeelt haar diensten in een aantal categorieën:

ehbo kubus
brand kubus
communicatie kubus
ontruiming kubus
consultancy kubus
webshop kubus


EHBO • BHV / VCA • Communicatie • Ontruiming • Advies & Begeleiding • preventie Webshop / onderhoud preventie monteur

In onze core-business, de opleidingen, wordt alles wat nodig is om te weten op het gebied van veiligheid behandeld op een leerzame en didactische manier door hoog gecertificeerde instructeurs. Vuurrood veiligheid werkt o.a. volgens de richtlijnen van NVB, First Aid International™, KIWA, NIKTA, NIBHV, Nederlandse reanimatie raad (NRR), het Rode Kruis en het Oranje Kruis.

Ons advies op het gebied van arbo- wet of voor uw bedrijfs-branche keurmerken geven wij alleen “op maat”! Dit realiseren we door onze advies  met veiligheid experts vanuit een inventarisatie op uw bedrijfsspecifieke veiligheidsbeleid. Dit noemen wij  ook wel de uitbreiding van ons “feiten-team” van praktische erkende veiligheid kundige (HVK & MVK) met hun hedendaagse relevante ervaring op die wettelijke kaders en normen.

Onze kwaliteit, is uw veiligheid!

Als u een bedrijf zoekt dat kwalitatief hoogwaardige opleidingen en trainingen en “maat werk” op het gebied van de veiligheid verzorgt (ook nog tegen aantrekkelijke prijzen), dan bent u bij Vuurrood Veiligheid aan het goede adres. Concepten van Vuurrood zijn onder andere VuurroodBV.nl, bhv-events.nl en basispreventie.nl, eerstehulpinternationaal.nl, veiligheiscentrum-haaglanden.nl etc..

Partners in diensten

Op het gebied van brandbeveiliging, preventiematerialen en jaarlijkse onderhoud hiervan maar ook voor de beveiliging opleiding heeft Vuurrood Veiligheid haar krachten gebundeld met diverse gecertificeerde bedrijven. Met deze bedrijven kunnen wij kwaliteit garantie en certificering waarborgen. Wij zijn uw aanspreekpunt om op het gebied van veiligheid al uw eisen en wensen te kunnen vervullen en onderhouden. Vanaf begeleiding voor de gebruikersvergunning, een bedrijfshulpverlening plan, of technische tekeningen tot de uitvoer van de jaarlijks continuïteit “veiligheid op de werkvloer”.

Door heel Nederland

De diensten en producten van Vuurrood bieden wij aan in heel het land, maar ook voor opdrachtgevers met een andere taal of nationaliteit. Vuurrood verzorgd diverse cursussen door heel Nederland op vaste inlooplocaties. Doordat Vuurrood de opleidingen verzorgt van online cursus aanbieders biedt dit voor al onze cursisten het voordeel dat wij door heel Nederland inloop cursussen aanbieden.
We werken met gespecialiseerde en hoog gecertificeerde instructeurs. Het aantal instructeurs dat tot beschikking van Vuurrood staat, is groeiende en staat garant voor de groei van de veiligheid door heel Nederland.

EHBO cursuslocaties, EHBO cursus, EHBO cursuslocaties, Eerste Hulp cursus, cursus locatie
GroningenDrentheFrieslandOverijsselNoord HollandGelderlandLimburgNoord BrabantUtrechtZuid HollandZeeland

Trainingcentravanboven

Vuurrood Veiligheid heeft op het gebied van Beveiliging en veiligheidsopleidingen meerdere training centra door heel Nederland. Deze hebben wij om landelijk OOK open inschrijvingen te kunnen waarborgen en om out-company specifieke competenties te kunnen beoefenen. Tevens zijn deze veiligheidscentrums ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer en voorzien van gratis parkeren. In deze opleidingscentrums kunnen de deelnemers praktijkervaring opdoen op maat en realistisch trainen met de aanwezige oefenobjecten. Dit is ook onze showroom met kwalitatieve preventiematerialen waar wij de nieuwste technieken op de markt laten zien voor het waarborgen van de veiligheid. En testen wij hier preventie materialen van verschillende leveranciers op de prijs en kwaliteit in onze adviezen te kunnen waarborgen. Bij ons opleidingscentrum is ook het Vuurrood Veiligheid hoofdkantoor te Den Haaglocatie_junostaete
hebben we een gebouw van circa 1000 m2, waarvan 750 m2 t.a.v.
maatwerk in ontruiming en communicatie / agressie trainingen.

Hiernaast hebben is een buitenoppervlakte van ongeveer 1500m2 onder andere ingericht met de Vuurrood Vuur Containers / aanhangers en de verschillende competentie carrousels (competenties noemen wij ook SKILLS). Al ons opleiding en training aanbod kunt u terug vinden op deze site. Deze trainingen en opleidingen bieden wij aan met een totaal certificering die opgesplitst kan zijn de deelcertificering praktijk en theorie. 

Vanuit Den Haag bieden wij dit samen met partners o.a. vervoerservice, beveiliging, brandwachten en EHBO diensten bieden wij ook een totaalpakket aan voor evenementenondersteuning.

Vuurrood VUUR containers en aanhangersvuurrood vuur container 1

Om oefeningen zo realistisch mogelijk uit te voeren is Vuurrood Veiligheid in het bezit van diverse vuur containers
en aanhangers welke op locatie bij o.a. In Company opleidingen ingezet kunnen worden. Deze mobiele oefencentrums hebben alles in zich zoals een statisch BHV oefencentrum dat ook heeft. Er zijn gangenstelsels, brandhaarden en alle componenten die een gebouw ook heeft zoals noodverlichting, toedraaiende en afdraaiende deuren, blustoestellen, rook in elke willekeurige ruimte. Ook op locatie voorzien wij alle cursisten van de nodige persoonlijke beschermmiddelen zoals kleding, plattegrojn-aanhanger-groothandschoenen, helm en veiligheidsbril. Indien gewenst kunnen wij in deze mobiele trainingscentrums een brandmeldinstallatie met ontruimingsalarm, sprekende slachtofferpoppen en reanimatieapparatuur toevoegen, wat de praktijk van een ongeval realistisch nabootst met het onverwachtse. In de oefencentrums kan met allerlei blusmiddelen geblust worden.

Verkoop en onderhoud

Vuurrood Veiligheid werkt samen met diverse importeurs en groothandels van preventiematerialen waardoor de kwaliteit, prijsverhouding die wij aanbieden zeer aantrekkelijk is. Wij leveren verbandtrommels (EHBO-koffers), AED’s, brandblussers, noodverlichting, brandmeldcentrales en alarmering communicatie middelen. De montage en onderhoud wordt uitgevoerd door een NCP erkend onderhoudsbedrijf ncp-logo-kleinen specialist in de ruimste zin van het woord op het gebied van brandbeveiliging en brandpreventie. Hiermee kan Vuurrood u een totaalpakket aanbieden van de veiligheid onderhoudsverplichtingen voortvloeiende uit het logboek van uw onderneming. Voor alle preventie materialen die Vuurrood Veiligheid adviseert zal duidelijk worden toegelicht waarom dit preventie artikel, er zijn namelijk vele verschillen in de prijs en kwaliteit. In het advies voor persoonlijke bescherm middelen (PBM) en het effectief en productief hiermee werken zijn de meeste adviezen dus OOK maatwerk. 

Vuurrood lespakket en certificering op BHV en EHBO

Voor de Vuurrood bedrijfshulpverlening opleidingen heeft Vuurrood in 2012 vanuit haar eigen drukkerij de eerste druk van een BHV (bedrijfshulpverlening) en een EHBO (EHBO kind) lespakket op de markt gebracht. Deze heeft toen vervolgens de Kiwa certificering behaald waardoor Vuurrood hierdoor het “Keurmerk Erkende Opleiding” mag voeren. Met een keurmerk toont Vuurrood Veiligheid aan dat de opleidingen of trainingen van een kwalitatief hoog niveau zijn. Het lespakket en het lesplan bestaat onder andere uit theorie en praktijk in een praktijkgericht interactief lesplan. De vervolg opleiding Bedrijfshulpverlening BHV Ploegleider Coördinator (operatief) en de opleiding BHV Hoofd bedrijfshulpverlening hebben ook een eigen Vuurrood insteek omdat elke werkvloer anders is.

Ook per branche hebben wij de mogelijkheid tot gerichte certificering aan te bieden zoals Acute Zorg, Kind en Omgeving, Kraamzorg, personenvervoer, agressie, petrochemie, gevaarlijke stoffen, logistiek of evenementen zorg. Onze erkenning van certificering is wereldwijd en staat garant voor een cursus, opleiding of training waarin u leert om een incident met slachtoffers, een brand, of bekwaamheid op de risico’s van de werkplek zo optimaal mogelijk actie te kunnen ondernemen.

We zijn altijd in de ontwikkeling van onze E-learning modules (Online, elektronisch en virtuele theorie cursus) voor verschillende opleidingen (theorie kennis), denk hierbij aan BHV E-learning, EHBO ( EHBO kind) E-learning en VCA E-learning etc. Omdat deze competenties en lesmaterialen in de technieken van tegenwoordig ieder jaar wordt verbeterd en uitgebreid, gaan wij hier actueel in mee! Hierbij verzorgen wij altijd de theoretische kennis ( onderbouwing van de praktijk gerichte opleidingen) “up tot data” !

Graag zou ik een afspraak met u willen maken om te bespreken wat Vuurrood Veiligheid voor uw onderneming zou kunnen betekenen met de Vuurrood werkwijze.

6 kubussen v2.0 

Heeft u nog vragen of wilt u graag meer informatie? Graag zou ik een afspraak met u willen maken om te bespreken wat Vuurrood Veiligheid voor uw onderneming zou kunnen betekenen met de Vuurrood werkwijze.

Gratis BHV checklist in 4 categorieën!

Heeft u interesse en wilt u onze opleidingen bekijken?

Is veiligheid op uw werkvloer een eis? JA, dit is de basis vanaf inventarisatie! Bekijk onze service.